Venovin je prirodni preparat koji pomaže kod bolesti izazvane slabom cirkulacijom i kompikacija koji iz nje proističu. VENOVIN NE SADRŽI ALKOHOL!
Venovin sadrži mešavinu lekovitih bilja sa crnim vinom. Najnovija istraživanja ukazuju da umereno konzumiranje crnog vina ispoljava kardio-protektivne efekte i deluje antikancerogeno.
Samo crno vino ima više od 600 sastojaka koji ekstrahovani sa mešavinom lekovitih biljaka povećavaju elastičnost krvnih sudova, deluju antitrombogeno i antiinflamatorno (sprečavaju stvaranje tromba i upalu). Crno vino je bogato polifenolnim sastojcima koji deluju vazoprotektivno (smanjuju permeabilnost i povećavaju elastičnost zidova krvnih sudova), antioksidativno, antiinflamatorno, antitrobogeno i potencijalno antikancerogeno. Pored crnog vina , u proizvodnji “Venovina” korišćene su sledeše biljne sirovine: suvi list i koren koprive, suva cvast nevena, suvi list matičnjaka, suva herba petrovaca, suva herba majčine dušice i suva herba plućnjaka.
Za crno vino možemo reći da je ELIKSIR za dugovečnost. Sprečava nastajanje malignih celija, obnavlja krv, reguliše šećer, povećava imunitet i uspovara starost. Crno vino se smatra i pićem i hranom i lekom, zbog velikog broja hranljivih materija koje se smatraju dragocenim za ljudski organizam. Literaturni podaci ukazuju da su biljne vrste koje ulaze u sastav preparata detaljno hemijski ispitivane i da one sadrže etarsko ulje, fenole, tanin, flavonoide, katehine, fitosterole, vitamine i druga hemijska jedinjenja.

Venovinom se postižu izuzetni rezultati i kada se upotrebljava bez bazne terapije, nema kontraindikacija a zbog svoje snage i multiefikasnosti pripada grupi najboljih eliksira za očuvanje vitalnosti i zdravlja.
Simptomi smanjene cirkulacije: neuropatije, hladni ekstremiteti, trnjenje i grčevi, kratko - površno disanje, mala iskorišcenost kalorija – gojaznost, aritmije, slaba memorija, hronični umor.
Lekovita svojstva vina poznata su od davnih vremena. Vino je antitoksično a sa kiselinama želuca sprečava oboljenje creva, žučnog i mokraćnog kanala i bubrega. Crveno vino ima važnu ulogu u sprečavanju pojave arterioskleroze, infarkta miokarda, deluje inflamatorno i antivirusno, pri čemu njegovi fiziološki aktivni sastojci predstavljaju značajne hvatače slobodnih radikala koji su odgovorni za štetne procese starenja organizma. Supstance koje poseduju antioksidativno delovanje imaju sposobnost da štite krvne sudove.
Vitamini C i P u vinu, smanjuju holesterol i čuvaju krvne sudove. Preporučuje se da pacijenti posle preležanih bolesti , komplikovanih hirurških intervencija, svaki dan, uz obrok, popiju čašu crnog vina. Vino pomaže kod prehlade, reguliše pritisak, snažan je diuretik, dobro je za varenje i jačanje organizma, za zarastanje rana.
Supstance koje imaju antioksidativno delovonje kao što su proantocijanidi, kvercetin i reservartrol (fenolni spojevi) a koje su naročito zastupljene u crnom vinu, imaju ulogu koronarnih zaštitnika. U vinu je naðeno oko 60 mg/l salicilne kiseline, što predstavlja duplo veću količinu od dnevne doze aspirina, koju lekari preporučuju kao preventivu od kardiovaskularnih oboljenja .Vino sprečava pojavu gripa, bronhitisa i olakšava stanje kod astmatičara. Supstance koje poseduju antioksidativno dejstvo kao što su proantocijanidi, kvercetin i reservartrol (fenolna jedinjenja) a koje su naročito zastupljene u crrnom vinu, imaju ulogu koronarnih zaštitnika. Ova jedinjenja sprečavaju oksidaciju LDL, a sa druge strane utiču na porast lipoproteina visoke gustine - HDL u krvi, koji se smatraju pozitivnim regulatorima masnoće u krvi. Naučna istraživanja po prvi put pokazuju da je za dobre efekte na zdravlje odgovoran antioksidans polifenol iz vina, a ne alkohol. Španski naučnici su takoðe zaključili da alkohol u vinu poništava dobar efekat antioksidansa na krvni pritisak. Oni su utvrdili da muškarci koji su izloženi većem riziku od srčanih bolesti, su imali niži pritisak nakon što su svaki dan tokom mesec dana pili bezalkoholno crno vino.  Istraživanjem je bilo obuhvaćeno 67 muškaraca s dijabetesom ili tri i više kardiovaskularna faktora rizika koji su bili na istoj ishrani, ali su po vrsti pića bili podeljeni u tri razlièite grupe - jedna je pila po nekoliko čaša crnog vina dnevno, druga bezalkoholno vino, a treća Džin. I vino i bezalkoholno vino sadrže iste količine polifenola, dok ga džin ne sadrži. Kod onih koji su pili crno vino zabeležen je jedva primetni pad krvnog pritiska, uz džin nisu zabeležene nikakve promene u pritisku, dok se posle bezalkoholnog vina pritisak značajno snizio. 

Širok spektar pozitivnih efekata se može pripisati:

- kvalitetnom crnom vinu

- u tajnovitoj formuli sjedinjavanja lekovitih bilja

- u kvalitetu Suvoplaninskih i Svrljiških lekovitih bilja.

 

VENOVIN se preporučuje preventivno svim osobama a posebno:

- osobama sa izraženim poremećajima periferne cirkulacije (hladne ruke i noge)

- osobama sa zakrečenjem krvnih sudova (arterioskleroza)

- osobama sa dubokom venskom trombozom

- osobama sa povećanim krvnim pritiskom

- osobama koje boluju od sećerne bolesti

- osobama sa gangrenom

 

Osobe sa ovakvim problemima koriste Venovin 200 ml. dnevno podeljeno u dve ili tri jednake doze jedan sat pre jela. Venovin se preporučuje preventivno svim osobama iznad 30 godina u dnevnoj dozi od 50 do 100 ml. Ono što treba da znate jeste da Venovin ne ublažuje bol ili osećaj hladnoće povremeno, već kroz terapiju isti nestaje.
*** Terapija traje obavezno dva meseca, a za teže bolesti duže.
Za vreme upotrebe Venovina osećaj objektivnog poboljšanja stanja organizma oseća se najčešće nakon 10 do 15 dana kontinuiranog korišćenja.
Napomena: Venovin se ne preporučuje deci do 18 godina, trudnicama, kao i ženama koje doje. Venovin u sebi ne sadrži nikakve hemikalije, toksine niti bilo kakva druga neprirodna sredstva koja bi mogla štetiti bilo kom delu čovečijeg organizama. Venovin je proizveden od lekovitog bilja koje nije izloženo hemijskim i toksičnim materijama i kvalitetng čistog crnog vina bez ikakvih hemijskih dodataka.
Venovin se može koristiti paraleno sa drugim lekovima i to neće ublažiti nihovo dejstvo već će samo pomoći njihovu efikasnost. Zbog kvaliteta Venovina ne postoje nikakve kontraindikacije i neželjeni efekti.


 

 
Venovin - dejstvo, učestalost, način

VREME DELOVANJA: Za vreme upotrebe Venovina, osećaj objektivnog poboljšanja stanja organizma se oseća sei nakon 10 do 15 dana.
UČESTALOST I DOZA: Osobe sa problemima periferne cirkulacije, arterioskleroze, duboke tromboze, koriste Venovin 2 x 100 ml. Preventivno korišćenje: 2 x 50 ml.
NAČIN UPOTREBE: Venovin se uzima dva puta dnevno na prazan želudac ujutru i uveče pred spavanje.
UZIMANJE VENOVINA SA DRUGIM LEKOVIMA: Venovin se može koristiti paraleno sa drugim lekovima i to neće ublažiti njihovo dejstvo već će samo pomoći njihovu efikasnost.

ČUVANJE I ROK UPOTREBE: Otvorenu flašu Venovina za vreme upotrebe čuvati u frižideru ili na hladnom mestu.

Samo u apotekama!

NAPOMENA: Venovin je zaštićen žig i brend. Prepoznatljiv po pakovanju
i ambalaži. Venovin se može kupiti samo u apotekama, iz razloga pokušaja nelegalne prodaje.

Slaba cirkulacija, artrerioskleroza, tromboza..